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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  23/01/2009
Data da última atualização:  15/04/2009
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  BARRETO, A. G.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M. da; FREITAS, S. P.
Afiliação:  Angela Gava Barreto, UFRJ; Lourdes Maria Corrêa Cabral, CTAA; Virgínia Martins da Matta, CTAA; Suely Pereira Freitas, UFRJ.
Título:  Microfiltração de suco de camu camu integral e centrifugado.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Microfiltração; Suco de camu camu.
Thesagro:  Vitamina C.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA9545 - 1UPCSP - --2008/0192009.00018
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  20/11/2020
Data da última atualização:  20/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SOUZA, R. S. DE; MARTINS, C. R.; ANTUNES, L. E. C.; VIZZOTTO, M.; KROLOW, A. C. R.; MALGARIM, M. B.
Afiliação:  RAFAELA SCHMIDT DE SOUZA, UFPEL; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; LUIS EDUARDO CORREA ANTUNES, CPACT; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; ANA CRISTINA RICHTER KROLOW, CPACT; MARCELO BARBOSA MALGARIM, UFPEL.
Título:  Chemical and mineral characteristics, bioactive compounds and antioxidant activity of blackberries grown in an organic system.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Comunicata Scientiae, Bom Jesus, v. 11, 2020.
Páginas:  8 p.
ISSN:  2177-5133
DOI:  https://doi.org/10.14295/cs.v11i0.3272
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Blackberry bushes have increasingly drawn producers? and consumers? interest since they find their cultivation characteristics, production and nutraceutical qualities advantageous. Both chemical and mineral characteristics, bioactive compounds and antioxidant activity found in blackberries are extremely relevant factors to be considered when cultivars are chosen. Chemical analyses of the nutritional composition offruit is important, since they can help studies of quality genotypes. Besides, fruit with high nutritional values contribute to human health when they are often consumed. This study aimed at evaluating chemical and mineral characteristics, besides bioactive compounds and antioxidant activity, of different blackberry bush genotypes grown in an organic farming system in Pelotas, Rio Grande do Sul (RS), Brazil. Production, soluble solid content, hydrogenionic potential, total titratable acidity, SS/TA ratio, minerals, phenolic compounds, anthocyanins and antioxidant activity of six blackberry bush genotypes ? "Tupy", "BRS Xingu", Selection Black 178, Selection Black 128, Selection Black 112 and Selection Black 145 ? were evaluated. It was a randomized block design with three replicates of every plant. Selection Black 178 yielded fruits with the highest value of SS/TA ratio and had the highest accumulated production. The highest anthocyanin content was found in "BRS Xingu". Selection Black 112 had the highest total contents of phenolic compounds and the highest antioxid... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  BRS Xingu.
Thesagro:  Amora; Produção Orgânica; Sistema de Cultivo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218048/1/3272-Article-Text-12853-2-10-20200713.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21680 - 1UPCAP - DD
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